Haftalık siyasi dergi Boyun Eğme'nin 46. sayısı yarın okurlarla buluşuyor. Cerablus operasyonunu kapağına taşıyan dergi, "Taşeron işgalci olamayacağız" manşetiyle yayınlanıyor.
4 Eylül mitinginin gerekliliğine ve miting hazırlıklarına dair değerlendirmelerin yer aldığı dergideki diğer konu, başlık ve yazarlar şöyle:
AKP'den ibaret bir Türkiye'ye isyan (Özgür Şen)
AKP çok büyük bir sorun ama Türkiye'nin AKP'den daha büyük bir sorunu var. Türkiye'deki problemleri AKP'ye daraltmak bugünkü koşullarda neredeyse Türkiye'nin tüm meselelerinin AKP'nin iç sorunu olarak görülmesine yol açıyor. Böyle olunca da sorunların çözümü yine AKP'nin içinde aranıyor, düzen muhalefetinin bütün gündemi 'AKP'yi yola getirmek' olurken, halk da oturup 'hayırlısıyla gelecek yeni AKP'yi' bekliyor.
Cerablus müdahalesine karşı çıkmak için 7 neden (Fırat Dağ)
Cerablus müdahalesinin arka planı, amaçları ve müdahalenin Türkiye'nin bölgedeki güçler karşısındaki konumu açısından anlamı gibi konularda öne sürülenler büyük ölçüde karşılıksız. Bu müdahalede ABD'nin payı var, müdahale Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruayı amaçlamıyor ve müdahale PYD'nin elini zayıflatmayı değil onu ABD'ye mahkum etmeyi amaçlıyor.
'Çağrımız son derece açık ve yalın' (Kemal Okuyan)
Komünist Parti MK Üyesi Kemal Okuyan'la darbe sonrası Türkiye ve 4 Eylül mitingi hakkında söyleşi...
İşçilerin 4 Eylül'ü...
Fabrikalarda 4 Eylül mitingi hazırlıklarını konuştuk.
Plazalarda miting hazırlıkları...
4 Eylül Mitingi’nin örgütlenmesine katılan bir grup plaza emekçisi ile ülkede durumu ve miting öncesi yaptıkları çalışmaları konuştuk...
Fidel'den doğum günü yazısı
Halkların kalbinde taht kuran efsane lider doğum gününden bir gün önce kaleme aldığı "Doğum Günü" başlıklı yayzysıyla da barışı ve nükleer tehdidi hatırlattı. Okurlarımızla tarihin bu dev kumandanının 90. doğum gününde yazdığı anlamlı yazıyı paylaşıyoruz.
Birinci cumhuriyet çözülürken: Cemaat, siyaset, devlet (Adil Cebeci)
AKP'nin iktidara taşındığı, ABD'nin küresel ölçekte ılımlı islamı devreye soktuğu bir süreçte cemaatler ve tarikatlar, tüm dünyada selefi/radikal islamcılığın panzehiri olarak pazarlandı. Cemaatler, sivil toplumdaki yaygın örgütlenmeleri ile kapitalizm ve liberal demokrasiyle de uyumlu yapılar olarak desteklendi.
İndir