“Deli kızın türküsü”, “Oğlunu soran kadının şiiri” “Kapıcı kadınlar şiiri”lerini anımsayın; Gülten Akın, kadının sesinin kısılmaya çalışıldığı, gericiliğin “halkın değeri” zırvasıyla üzerine titrendiği bir ülkede; kadınların şiirini yazmakta, şair kadın olmakta hiç tereddüt etmed
Onun şiirinin geleneğinde, kendi sözleriyle analım; “Şiirin halk için, hayat için” olması vardı. Ne imzacı ordularının silik yazan “Ah dilenen” bir kalemi, ne de halka düşman odakların boyun eğen ricacısı oldu. Gülten Akın'ın şiiri, aydın kimliğindeki boyun eğmez ısrarın taşıyıcısıydı.
Halka kibirle küsmenin, çekip gitmeyi yüceltmenin değil; onu dönüştürmeyi aramanın, bu topraklarda kalmada ısrarın şairiydi.
Mücadeleye inananlara incelikler kazandıran şiiri; onların incelikleri anlamasına vakit verdi, onları iyi insanlar yaptı.
İnanmaktan bir an olsun vazgeçmeyeceğimiz mücadelemize kazandırdığı inceliğiyle, kadınların sesine kattığı o özenli özgüvenle, bizi daha iyi insanlar yapan Gülten Akın şiirini unutmayacağız.
Büyük şairi sevgiyle anıyoruz.
Komünist Kadınlar